Hier (komen) tips, wetenswaardigheden en dingen om "te doen en te laten" voor mensen die reisplannen hebbben
   
   
Nederland  
   
Hertz Autohuur; Waarschuwing!
   
 

Wanneer je vanuit Nederland een auto wilt huren kun je beter niet met Hertz autoverhuur in zee gaan!
Met name, wanneer je bijvoorbeeld online bij RyanAir je vlucht boekt krijg je na afloop van je boeking een pagina met het voorstel om "voordelig" je auto bij de firma Hertz te huren. Dat heb ik dus gedaan: compleet met een, volgens de Engelse tekst, All Risk verzekering.

Achteraf op de plaats van bestemming aan de balie waar je de auto ophaalt kom je erachter dat de All Risk verzekering die je via de internetboeking afgesloten dacht te hebben niet compleet is en afhankelijk van het type auto die je bestelde je nog eens ca. 95 tot € 125 moet bijbetalen om inderdaad All Risk verzekerd te zijn! Zo lijkt Hertz op het eerste gezicht wat voordeliger dan ze eigenlijk zijn! Erg misleidend dus.
Ook blijkt het eigen risico exorbitant hoog: € 700 voor een kleine middenklasser!!!

Ik stond tussen zo'n 9 mensen aan de afhaalbalie in Malaga en alle mensen, zonder uitzondering, ondervonden hetzelfde: iedereen werd om extra geld gevraagd om 100% verzekerd te zijn.

Ook vraagt men je om de auto met een lege benzinetank in te leveren want er wordt altijd een volle tank benzine berekend wanneer je de auto inlevert!!!
Een rare gang van zaken, want niemand durft in het buitenland rond te rijden met een bijna lege tank!

Ook kreeg niemand de auto die hij op internet had gereserveerd. Op de parking van Hertz stonden dan ook vrijwel uitsluitend Opels en Fords. Andere merken waren nergens te bekennen terwijl die wel op de site staan.

Wanneer je schade aan je auto hebt wordt niet je auto bij je hotel omgeruild zoals bij veel verhuurders gebruikelijk, maar wordt je auto afgehaald door een monteur en moet jij met een taxi naar de andere kant van de stad om je vervangende auto af te halen! En uiteraard verdwaal je in een grote stad en ben je ruim een halve dag kwijt met deze actie (je stond bij Hertz ook een uur in de rij aan de afhaalbalie...)
Als dank staat er dan ook nog € 40,- luchthavenbelasting extra op je rekening wanneer je auto werd omgeruild. Ook moet je genoegen nemen met het feit dat de door jou gereden sedan wordt omgeruild voor een stationcar, ook al protesteer je en geef je aan dat je perse een sedan wilt.

Al met al veel redenen om Hertz autoverhuur te mijden als de pest en je te richten op klantvriendelijke verhuurders: die zijn er voldoende....

 

   
  << Retour << << Retour <<
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Free counter and web stats